Profiel

 2016-04-23   Welkom op de site van PETER HERMANS

 

Peter Hermans is geboren in Weert in 1950. Hij woont en werkt in Ell, een dorp in de gemeente           Leudal van het mooie Limburg van Nederland.

Op 14 jarige leeftijd is Peter begonnen met tekenen en schilderen en werd geïnspireerd door                       Picasso, Lucebert, Constant Permeke en Karel Appel.

Zijn huidige stijl ontwikkelde zich na meerdere omzwervingen welke hij heeft opgedaan                             in het dagelijks leven, musea en kunstboeken. Daarnaast ook door zijn grafische achtergrond en               beroep als professioneel lithograaf, waarbij hij in contact kwam met allerlei                                                verschillende kunstvormen.

Door middel van expressieve penseelstreken en met een kleurrijk palet geeft Peter mensen                           en dieren in allerlei situaties een prominente plaats in zijn werk.

Werken van Peter zijn niet in één blik te vangen en nodigen uit om intensiever te kijken                               en zo meer facetten te ontdekken en te ondergaan.

Zijn streven is niet alléén een mooi beeld te creëren. Peter probeert vooral een krachtig,                       prikkelend en boeiend geheel te laten ontstaan.

 

Peter Hermans,   Seringenstraat 21,   6011 RM Ell (Nederland),   +31 495 551971.